Trainer

Naam: Sander van Riel
Functie: Trainer
Materiaal: Head Alpha Motion

Hoi allemaal,
 
Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Sander van Riel en ik ben geboren op 21 oktober 1992. Momenteel ben ik woonachtig in mijn appartement in Tilburg en speel ik padel bij Quirijn. 
 
Op dit moment werk ik naast het lesgeven nog fulltime bij verzekeraar Achmea. Ik werk daar als schade Actuaris. Als actuaris voer ik taken uit zoals het inschatten van de toekomstige schadelast en het bepalen van de voorziening op verschillende verzekeringsproducten op het gebied van schade. Zoals bijvoorbeeld een autoverzekering of reisverzekering. Ook moet ik verschillende soorten risico’s bepalen en het daarbij horende achter te houden kapitaal inschatten. Het is dus een soort combinatie van data analyse en risico management.
 
Padel is zo’n 4 jaar geleden op mijn pad gekomen toen ik het toevallig een keer tegenkwam met mijn vaste tennispartner. Ik was meteen enthousiast en wilde ook meteen een eigen racket kopen en legde al vrij snel mijn tennistas ver weg in de kast, en ging veel padel spelen. Op dit moment speel ik zeker wel 3 keer in de week een vrij potje padel. Daarnaast vind ik het leuk om toernooien en competitie te spelen. Padel verslaafd dus. Ik heb vroeger altijd getennist, maar vind padel te leuk om nu naast padel nog steeds te tennissen. 
 
Ook heb ik vroeger nog gefietst op de racefiets. Ik heb ooit zelfs mee gedaan aan de Alpe d’Huzes. Hier heb ik een jaar voor getraind en ben toen 5 keer op 1 dag de beroemde berg Alpe d’Huez omhoog gefietst. Dit was een mooie ervaring waarbij ik geld ophaalde voor het KWF kankerfonds. Dit was een mooie manier voor mij om mijn opa te eren, die begin van dat jaar overleed aan de gevolgen van deze ziekte.
 
Ik word enthousiast om deze leuke sport over te brengen op andere mensen en wil anderen graag helpen om beter te worden in padel. Maar ook vind ik het belangrijk dat veel mensen hetzelfde plezier kunnen vinden in deze sport, net zoals ik dat zelf kan.
 
Ik hoop jullie allemaal snel op de baan te zien!